iTRAS > Katalog > Beskydy > Galerie > Medvěd hnědý (Ursus arctos)

Medvěd hnědý (Ursus arctos)

Medvěd hnědý je z 60–80 % vegetarián. Na jaře rád spásá čerstvou trávu, na podzim se živí především borůvkami, malinami, šípky a dalšími plody. Z živočišné potravy se živí především zdechlinami a hmyzem (různé larvy brouků, kukly mravenců apod.).

Zobrazuji fotku č. 26 z celkem 42 fotek v této galerii.

Medvěd hnědý (Ursus arctos)

Další

Beskydy

Beskydy

nejlesnatější krajina v ČR a oblast výskytu velkých šelem — Téměř souvisle zalesněný horský celek s četnými hřebeny, hlubokými údolími, potoky s kaskádami a vodopády. Na jediném místě v ČR tu žijí pohromadě vlk, medvěd a rys.



© 2009–2018 iTRAS & Vogeltanz Jaroslav - www.selmy.cz. Všechna práva vyhrazena.webdesign: Ladzo.cz