iTRAS > Katalog > České Švýcarsko > Galerie > Sokol stěhovavý (Falco peregrinus)

Sokol stěhovavý (Falco peregrinus)

Tento chráněný pták má v Českosaském Švýcarsku největší hnízdní populaci ve střední Evropě. V ČR hnízdí pouze na několika málo lokalitách. Sokol loví výhradně v letu, kdy se na svoji kořist řítí střemhlav rychlostí až 280 km/hod.

Zobrazuji fotku č. 41 z celkem 123 fotek v této galerii.

Sokol stěhovavý (Falco peregrinus)

Další

České Švýcarsko

České Švýcarsko

unikátní pískovcové území evropského kontinentu — Rozsáhlé pískovcové území s jedinečným krajinným rázem. Nacházejí se zde četná skalní města s hlubokými kaňony a roklemi, vysoké skalní stěny, věže, skalní okna a brány, z nichž Pravčická brána se stala symbolem celé oblasti. Národní park.



© 2009–2017 iTRAS & Sojka Václav. Všechna práva vyhrazena.webdesign: Ladzo.cz